Over Schoolyard

Onze missie

Schoolyard Education, een onderdeel van C-LiON, heeft een helder en ambitieus mission statement: 

Schoolyard is een toonaangevend instituut voor leren, verbeteren en ontwikkelen van creatief leiderschap, innovatieve professionaliteit, gepersonaliseerde ontwikkelingsondersteuning en duurzame toekomstbestendige ontwikkelingen binnen een onderwijsorganisatie

Schoolyard is gericht op het samenwerken met scholen om antwoorden te vinden op uitdagende vraagstukken binnen het onderwijs. Via advisering, training, begeleiding en opleiding van onderwijsprofessionals zoeken we naar maatwerkoplossingen voor scholen.

Schoolyard bestaat uit inspirerende, flexibele, kwaliteitsbewuste en resultaatgerichte onderwijsadviseurs en trainers. Vanuit betrokkenheid bij scholen kijken we naar passende oplossingen op het gebied van de school, de groepen of individuele leerlingen. Onze kernactiviteiten hierbij zijn trainen, onderzoeken, adviseren en begeleiden.

Vanuit ons hoofddoel willen we een toonaangevend instituut zijn binnen het onderwijs van Nederland. Onze bijdrage aan scholen ligt op het gebied van onze drie kernwaarden; creativiteit, duurzaamheid en ontplooiing.

Onze visie

Goed onderwijs is volgens ons ‘toekomstbestendig onderwijs’. Daaronder verstaan we: waarde-creërend onderwijs, dat inspeelt op de individuele verschillen tussen leerlingen en hun talenten tot ontwikkeling kan brengen.

Onderwijsprofessionals die een bijdrage leveren aan de competenties van leerlingen die passen bij de 21e eeuw zijn onderzoekend ingesteld en werken permanent aan verbetering van hun professionele effectiviteit en eigen competentievergroting. Zij tonen zich leiders van leren en innoveren, op leerling-, leraar-, team-, school- en organisatieniveau.

Professionals zijn toekomstbestendig als zij in open relatie staan tot hun omgeving, de belangen van hun partners goed kennen en deze kunnen omzetten in innovatieve onderwijsprogramma’s waarin samengewerkt wordt met instellingen uit wetenschap, techniek, natuur en milieu.

Kernwaarden

De kernwaarden van Schoolyard zoals ze blijken uit onze activiteiten, zijn:

Creativiteit: het doen ontstaan van nieuwe denk- en werkwijzen, nieuwe organisatievormen en nieuwe bedrijven, nieuwe producten en nieuwe product-/marktcombinaties; eveneens het inventief oplossen van problemen en het brengen van dynamiek in vastgelopen systemen.

Duurzaamheid: het maatschappelijk verantwoord verbeteren van processen, productieprocessen en systemen, het duurzaam ontwikkelen en leren van mensen en organisaties; ook het streven naar behoud van de ecologische diversiteit en de natuurlijke rijkdom van de aarde.

Ontplooiing: ontwikkeling van de menselijke mogelijkheden op individueel en collectief niveau; de erkenning dat mensen talenten hebben op een breed terrein, waaronder cognitieve, sociale, emotionele, artistieke, spirituele vermogens, welke - geïntegreerd ontwikkeld – mensen krachtig doen ontwikkelen.

Partners

Toekomstbestendig onderwijs bieden we aan in een nauwe samenwerking met een aantal waardevolle partners:

Vacatures

Binnen C-LiON worden opleidingsdocenten gezocht voor onderwijsmanagement- en onderwijszorg-opleidingen. Zie hiervoor: vacature opleidingsdocent.
Voor meer informatie over de beide vacatures, kunt u contact opnemen met de directeur, dhr. Peter Peene, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Sollicitaties kunnen tot 8 juni 2018 opgestuurd worden aan de manager algemene zaken, dhr. Paul Huisman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leveringsvoorwaarden

Schoolyard Education is een handelsnaam van Via Vinci Academy B.V., ingeschreven bij de KvK te Breda onder nummer 20133460. Klik hier voor de Schoolyard Education Leveringsvoorwaarden.